Chippen

Home Chippen

Sinds 1 april 2013 is het verplicht om alle katten en honden die na deze datum geboren zijn, tussen de 5e en 7e levensweek te laten chippen en voor hun 8e levensweek te registreren in een door het ministerie erkende database. Gelukkig zijn wij gecertificeerd om uw honden of katten te laten chippen. Kortom, bent u op zoek naar een goed, betrouwbaar en goedkoop adres om uw honden of katten te laten chippen? Ook dan bent u bij Dierenpension Happy Care aan het juiste adres.

Chippen: ook bij u thuis

Hebt u nestje met pups of kittens? Dan komen wij bij u thuis om deze te chippen. Wij gebruiken hiervoor de EU-goedgekeurde transponders van het het merk Virbac met landcode 528 (Nederland).  Kijk daarvoor op de website van Virbac Back Home.

De chips zijn zo groot als een rijstkorrel en bestaan uit een klein buisje met daarin micro-elektronica. Ze worden met een naald tussen de schouderbladen ingebracht en dit doet uw huisdier geen pijn.

Kosten chippen

De kosten om een hond/pup of kat/kitten te chippen bedragen bij ons € 15,-. Reiskosten zijn in overleg. Daarbuiten maken we graag een duidelijke afspraak hierover.

Waarom honden of katten laten chippen?

Het voordeel van gechipte huisdieren is dat zij bij vermissing gemakkelijk herkend kunnen worden. En mocht uw huisdier onverhoopt bij een ongeval betrokken zijn, dan vereenvoudigt de chip de identificatie.

Neem contact op!

Wilt u ook uw hond of kat laten chippen? Neem dan telefonisch of via de e-mail contact met ons op om een afspraak met ons maken. Wij kijken uit naar uw aanvraag!