Controle Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Sander Braam

Op maandag 17 oktober, tijdens de herfstvakantie, kregen wij onverwachts bezoek van Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Voor het bedrijfsmatig opvangen van gezelschapsdieren gelden strenge huisvestings- en verzorgingseisen. Ook wordt er gekeken naar vakbekwaamheid en administratie. Vandaag ontvingen we een brief met de conclusie van de inspecteur.

Tijdens deze controle heb ik geen tekortkomingen geconstateerd van de regels zoals gesteld in de Wet dieren en het daarop gebaseerde Besluit houders van dieren. Uw bedrijf maakt een zeer diervriendelijke indruk!

De inspecteur zei zelfs tegen ons aan het einde van de controle dat hij zijn honden hier ook zo naar toe zou brengen. Dat is natuurlijk een prachtig compliment en daar zijn we uiteraard erg blij mee!

Let op!
Vanwege de enorme drukte waar we de laatste jaren mee te maken hebben, kunnen we nieuwe logeerhonden niet meer opvangen. Dit geldt voor het gehele jaar, voor onbepaalde tijd. Is er voor mijn nieuwe huisdier nog plek? Nieuwe honden overnachten? Nee. Nieuwe honden dagopvang? Ja, met wachtlijst. Nieuwe poezen? Ja, vanaf september 2024.