Gezondheid

Home Hondenpension Gezondheid

Vaccinaties

Om de gezondheid van onze gasten zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, stellen wij de volgende inentingen verplicht:

De normale jaarlijkse enting

De cocktail-enting (parvo, hondenziekte, ziekte van Weil, HCC, para- influenza) Deze enting voor uw hond dient bij binnenkomst in ons dierenpension minimaal 2 weken oud te zijn. De enting mag maximaal een jaar oud zijn en mag tijdens het verblijf van uw hond niet verlopen. Hanteert uw dierenarts een ander (jaarlijks) vaccinatieschema, dan gaan wij daarmee akkoord. Ook accepteren wij een titerbepaling mits deze voldoende onderbouwd is door uw dierenarts.

De kennelhoest-enting (Bordetella)

Hoe oud de enting minimaal en maximaal mag zijn, hangt af van de gebruikte entstof. Een neusenting moet minimaal 2 weken oud zijn en mag maximaal een jaar oud zijn. Een enting met Pneumodog (onderhuidse vaccinatie) moet minimaal 2 weken oud zijn en mag maximaal een jaar oud zijn. Heeft uw hond deze vaccinatie nog nooit eerder gehad dan moet hij de eerste keer twee keer gevaccineerd worden om een goede basis immuniteit te krijgen. De enting tegen Bordetella wordt door uw dierenarts niet standaard gegeven. U zult hierom dus zelf moeten vragen! Onze voorkeur voor de kennelhoest-enting is de enting die via de neus wordt toegediend.

In het geval uw hond bij binnenkomst niet aan de bovenstaande eisen voldoet, zijn wij genoodzaakt om hem/haar de toegang tot ons pension te weigeren. Wij nemen voor onze logees geen enkel risico en wij kunnen het niet maken om uw hond zomaar tussen de andere (gevaccineerde) honden te plaatsen. Zorgt u er daarom voor dat uw hond voldoende ingeënt is!

Ontwormen/ontvlooien

Het is verplicht dat u uw hond ontwormd en ontvlooid bij ons brengt. Ontwormen doet u vier keer per jaar. Het anti-vlooienmiddel kunt u het beste een paar dagen voor de logeerperiode toedienen. Om te voorkomen dat uw hond vlooien meeneemt naar huis kunt u hem/ haar het beste bij thuiskomst ook even preventief behandelen. Kies bij het kopen van deze middelen echt op kwaliteit en niet op de prijs. Laat u goed adviseren bij uw dierenarts of dierenwinkel. U kunt ook contact opnemen met ons.

Let op!
Vanwege de enorme drukte waar we de laatste jaren mee te maken hebben, kunnen we nieuwe logeerhonden niet meer opvangen. Dit geldt voor het gehele jaar, voor onbepaalde tijd. Is er voor mijn nieuwe huisdier nog plek? Nieuwe honden overnachten? Nee. Nieuwe honden dagopvang? Ja, met wachtlijst. Nieuwe poezen? Ja, vanaf september 2024.